ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ŞEKERSİZ REÇEL

Şekersiz Reçel

Şekersiz reçel

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan reçel tariflerine bir yenisini daha ekliyoruz. Yapımında hiç şeker kullanılmayan bu reçel, kuru üzüm, hurma ve taze çilek ile tatlandırılır. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan reçeli, kavanozlara doldurarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kalori değeri düşük olan şekersiz reçel, mis gibi kokusu ve lezzetiyle küçük büyük herkesin favorisi olacak, bizden söylemesi. Malzemeler hazırsa, rafine şekersiz reçel tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak çilek reçeli, patlıcan reçeli ve kozalak reçeli tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Şekersiz Reçel Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo çilek
  • 300 gram kuru üzüm
  • 10 adet hurma
  • 1/2 adet limon suyu
  • 4 su bardağı sıcak su

Şekersiz Reçel Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle çilekleri bol suyla yıkayın ve hurmaların çekirdeklerini çıkartın.
  • Hurmaların çekirdeklerini çıkarttıktan sonra bir kaseye alın. Üzerine kuru üzüm ve sıcak su ekleyip 10-15 dakika bekletin.
  • Hurma ve kuru üzümler yumuşadığında içindeki suyla birlikte blenderdan geçirin.
  • Püre haline gelen karışımın suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Varsa çileklerin yeşil olan saplarını kesin ve çilekleri derin bir tencereye alın.
  • Çileklerin üzerine, hurma ve kuru üzümlerden süzdüğünüz suyu ilave edin ve pişirmeye başlayın.
  • Reçeli kısık ateşte koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam almaya başladığında içerisine yarım limonun suyunu ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin.
  • Ardından reçeli ocaktan alın ve oda sıcaklığında bekletin. Reçeliniz soğuduğunda sterilize edilmiş bir kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun.

Şekersiz Reçel Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Hurma ve kuru üzümleri sıcak suda bekletmek, yumuşamalarını sağlayacaktır.
  • Hurmalardan süzdüğünüz su, reçelin daha tatlı olmasını sağlar.
  • Dilerseniz, reçelin içerisine karanfil ve çubuk tarçın ilave edebilirsiniz.
  • Eğer tarçın veya karanfil eklerseniz, pişirme işleminden sonra reçelin içerisinden çıkartmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!