ANASAYFA TARİFLER PASTA TARİFLERİ HURMALI, TAHİNLİ VE KAKAOLU İRMİK PASTASI

Hurmalı, Tahinli Ve Kakaolu İrmik Pastası

Hurmalı, tahinli & kakaolu irmik pastası

Özel günlerde sunabileceğiniz nefis bir pasta hazırlamaya ne dersiniz? Tahin sosu, hurma ve nar taneleri ile zenginleştirilen bu pastayı, kolayca hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Sevgili Zeynep Dinç’den iftar sofralarınız için nefis irmik pastası tarifine geçebiliriz.

Nefis yaş pasta ve amonyaklı pasta tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı, Tahinli Ve Kakaolu İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler

İrmik pastası için

  • 1 l süt
  • 7,5 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 10 yemek kaşığı toz şeker

Tahin sos için

  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker

Üzeri için

  • Hurma
  • Nar taneleri
  • Taze nane

Hurmalı, Tahinli Ve Kakaolu İrmik Pastası Nasıl Yapılır?

  • İrmik pasatası için gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
  • Ceylan gözü yaptığında ocaktan alarak önceden ıslatılmış büyük bir cam kaseye dökün.
  • Oda sıcaklığına gelince ağzını streç film ile kapatıp tercihen bir gece boyunca buzdolabında bekletin.
  • Tahin ve esmer şekeri bir kasede çırpın.
  • Pastayı ters çevirerek servis tabağına alın ve üzerine tahin sosu dökün.
  • Hurma, nar ve taze nane ile süsleyerek soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!