ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ MAMÜL

Mamül

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mamül Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 500 gr irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 su bardağı soğuk su
  • 350 gr tereyağı
  • 1 kg hurma
  • Tuz
  • Karbonat

Seslemek için

  • Pudra şeker
  • Tarçın

Mamül Nasıl Yapılır?

En keyifli anların eşlikçisi, demli bir bardak çayın yanındaki ikramlık lezzet. İrmiği bir kabın içine alın üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Unu ilave edin ve iyice karıştırın. Tereyağı, tuz, karbonat ve suyu da ekleyip orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp 1 saat dinlendirin. Hurmaların çekirdeğini ayıklayın. İsteğe göre bütün olarak ya da ufak doğrayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın ve içlerine hurmaları yerleştirip kapatın. Bu hamurları mamül kalıbına bastırıp ters yüz edin ve yağlı kağıt sarılı fırın tepsisine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Üzerine pudra şeker ve tarçın serpip servis yapın.

Tatlıların içerisinde sık sık kullanılan hurmanın faydalarını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!