Hurma Helvası (Diyarbakır)

Hurma Helvası (Diyarbakır)
12 Nisan 2025

Hurma helvası Diyarbakır’da Ramazan’da sahur yemeğidir. Tüm hurma çeşitleri karbonhidrat, doymamış yağ asitleri, protein ve lif bakımından çok zengindir. Hurma ayrıca 15 farklı mineral ve C, B1, B2, A vitaminleri de içerir. Hurmanın faydaları arasında belki de en önemlisi DNA ve hücreleri yenileme özelliğidir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Hurma Helvası (Diyarbakır) için

Malzemeler

  • 10 adet hurma
  • 4 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Hurma Helvası (Diyarbakır)

Nasıl Yapılır

  1. Hurmaları ince doğrayın. Tavada yağı eriterek, su ve hurmaları ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Aralarını açarak yumurtaları kırın. Üzerine çörek otu ile limon kabuklarını serpip tavanın kapağını kapatın.
  3. Yumurta akları beyazlayıncaya kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.

Nefis peynirli irmik helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo