Hurma Helvası (Diyarbakır)

Hurma helvası Diyarbakır’da Ramazan’da sahur yemeğidir. Tüm hurma çeşitleri karbonhidrat, doymamış yağ asitleri, protein ve lif bakımından çok zengindir. Hurma ayrıca 15 farklı mineral ve C, B1, B2, A vitaminleri de içerir. Hurmanın faydaları arasında belki de en önemlisi DNA ve hücreleri yenileme özelliğidir.
Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Hurma Helvası (Diyarbakır) Tarifi İçin malzemeler
- 10 adet hurma
- 4 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1/2 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Hurma Helvası (Diyarbakır) Nasıl Yapılır?
- Hurmaları ince doğrayın. Tavada yağı eriterek, su ve hurmaları ilave edin. Yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Aralarını açarak yumurtaları kırın. Üzerine çörek otu ile limon kabuklarını serpip tavanın kapağını kapatın.
- Yumurta akları beyazlayıncaya kadar pişirin ve bekletmeden servis yapın.
Nefis peynirli irmik helvası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR