ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ HURMALI TART

Hurmalı tart

Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tart tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Peki, tadına doyamayacağınız hurmalı tart nasıl yapılır? Sorunun cevabı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı tart tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 200 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 200 ml krema
  • Yarım çay bardağı bal
  • 1 su bardağı doğranmış hurma (kuru ise 10 dakika kadar suda bekletilmiş)
  • 100 gr bütün fındık
  • Toz Antep fıstığı

Hurmalı tart Nasıl Yapılır

Yağ ve şekeri iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ilave edip yoğurun. Yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir kalıba hamuru yayın. Çatalla bir çok yerinden delin.

Kremayı sos tenceresine alıp ocakta ısıtın. İçine bal ve hurmaları ilave edip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine aktarın. En üste fındıkları serpip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Ilınınca üzerine toz Antep fıstığını serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.