ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ HURMALI ANTAKYA KÖMBE KURABİYE

HURMALI ANTAKYA KÖMBE KURABİYE

 Hurmalı Antakya kömbe kurabiye
12 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hurmalı Antakya kömbe kurabiye tarifi için malzemeler
  • 550 g un
  • 110 g pudra şekeri
  • 300 g bitkisel margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurtanın akı
  • 1 çay kaşığı kömbe baharatı
  • Az tarçın
  • Bir fiske damla sakızı tozu
    İçi için:
  • 1 kg Arap hurması
  • 220 g bitkisel margarin veya tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
Hurmalı Antakya kömbe kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir kapta margarin ve şekeri karıştırın. Vanilya, damla sakızı tozu ve yumurta akını ekleyip karıştırın. Unu da ilave edip yoğurma işlemine başlayın. Kulak memesi kıvamına gelince hamurunuz hazırdır (Unu birden değil, azar azar ekleyin ve kulak memesi kıvamına gelince katmayı bırakın).
  • Ahşap kalıpların içine ceviz büyüklüğünde bir hamur parçası koyun. İçini oyarak açın ve hurma karışımından 1 tatlı kaşığı dolusu koyup hamuru kapatın. Kalıbı ters çevirip bir yere ucunu vurun, kurabiye elinize düşecektir.
  • Hepsini bu şekilde yapın. Isıtılmış fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!