ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER HURMALI FAS KURABİYESİ

Hurmalı Fas Kurabiyesi

Hurmalı Fas Kurabiyesi

Fas mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan hurmalı kurabiye, özellikle çayın yanında ikram edilir. İç harcı ceviz ve yumuşacık hurma ile doldurulan bu kurabiye, fırında pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Servis için üzerine pudra şekeri eklenir. Görünümü Türk mutfağındaki elmalı kurabiye ile benzerlik gösterir. Malzemeler hazırsa, hurmalı Fas kurabiyesi tarifine geçebiliriz.

Not: Hurmalar sertse, suyun içerisinde 1-2 saat bekletebilirsiniz.

Fas mutfağından sellou ve jallab ve Fas sütlacı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurmalı Fas Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 3-4 su bardağı un
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 adet yumurta akı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

İç harcı için:

  • 1 su bardağı yumuşak hurma (çekirdeksiz, robotta çekilmiş)
  • 1/2 su bardağı ceviz (robotta çekişmiş)
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Hurmalı Fas Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine tereyağı ve toz şekeri ekleyerek mikserle karıştırın.
  • Üzerine sıvıyağ ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yoğurt ve yumurta akını ekleyerek karışıma güzelce yedirin.
  • 3 bardak un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edin.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dilerseniz, azar azar un ekleyebilirsiniz.
  • Farklı bir kapta iç malzemeleri karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak açın.
  • Hurmalı harçtan hamurun ortasına koyun ve hamurun üstünü kapatın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamurları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kurabiyeyi ılımaya bırakın. Kurabiyeler ılıdığında üzerine pudra şekeri serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!