ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER İFTAR İÇİN ISPANAKLI TARİFLER: 15 NEFİS ISPANAK TARİFİ

İFTAR İÇİN ISPANAKLI TARİFLER: 15 NEFİS ISPANAK TARİFİ

Ispanaklı tarifler nelerdir? İftar sofraları için en lezzetli ve pratik ıspanaklı tarifleri yazımızda derledik. İşte, iftara özel 15 farklı ıspanak yemeği tarifi:
İftar İçin Ispanaklı Tarifler: 15 Nefis Ispanak Tarifi

Koyu yeşil yapraklı sebzelerden biri olan ıspanak, ana yemek, çorba, hamur işi ve tatlı yapımında kullanılır. Ülkemizin birçok bölgesinde yetişen bu bitki, B, C ve E vitamini bakımından zengindir. Ayrıca demir deposu olarak da bilinir. Kalp, damar ve kanser hastalıklarına yakalanma riskini azaltan ıspanak, yüksek tansiyonu düşürür. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirdiği için kış aylarında sık sık tüketilmesi önerilir. İftar sofralarında ıspanaklı tariflere yer vermek isteyenler için, en lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, iftar için 15 nefis ıspanak yemeği tarifi:



İftar sofralarına nefis bir başlangıç yapmak isteyenler için, ıspanak, krema ve frenk soğanı ile hazırlanan sütlü ıspanak çorbasını öneriyoruz. Lezzetiyle ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan sütlü ıspanak çorbası, diyet listeleri için de uygundur.



Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan ıspanaklı tepsi böreği, hazır yufka, ıspanak ve beyaz peynir ile hazırlanır. Ispanaklı tepsi böreğinin 100 gramı, yaklaşık 130 kaloridir.



İftar ve sahur menülerine uygun olarak hazırlanan sac böreği, ıspanak, soğan ve tahinli harç ile doldurulur. Sac üzerinde pişirilen bu börek, isteğe göre yapışmaz yüzeyli tavada da kızartılabilir.



Makarnayı farklı soslarla harmanlamak isteyenler için nefis bir önerimiz var. Ispanak püresi, labne peyniri ve çam fıstığı ile hazırlanan ıspanaklı makarna, 30 dakikada sofralardaki yerini alır.



Çanakkale mutfağıyla özdeşleşen çırpmanın yapımında yalnızca 6 malzeme kullanılır. Hazırlaması 10, pişirmesi 20 dakika olan çırpma, isteğe göre farklı sebzelerle zenginleştirilebilir.



Parmesan, kaşar peyniri, ıspanak ve sarımsak tozu ile hazırlanan ıspanak topları, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. İsteğe göre kürdan batırılarak sunulan ıspanak topları, kalabalık sofraların vazgeçilmezidir.



Ispanak, yeşil mercimek ve nohut ile hazırlanan ekşili ıspanak yemeği, Adana mutfağıyla özdeşleşmiştir. Porsiyonu yaklaşık 80 kalori olan ekşili ıspanak başı, sarımsaklı yoğurt ile birlikte sunulabilir.