ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER ISPANAKLI MİLFÖY ÇANAKLARI

Ispanaklı Milföy Çanakları

Ispanaklı milföy çanakları

İç harcı ıspanakla doldurulmuş milföy çanakları, özel günlerde ve davet sofralarında kendine yer bulur. Atıştırmalık olarak sunulan bu lezzet, fırında pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir. İsteğe göre pazı, pırasa gibi farklı sebzelerle zenginleştirilebilir. Şef Nilay Tulum’dan kolay hazırlayacağınız çok lezzetli bir tarif.

Daha fazlası için milföy tarifleri sayfamıza göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Milföy Çanakları Tarifi İçin malzemeler

  • 6 adet kare milföy

Ispanaklı harç için

  • 250 g ıspanak (Ayıklanmış ve doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber (Küp doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Taze kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 2 adet sosis (Dilimlenmiş)

Ispanaklı Milföy Çanakları Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve kırmızı biberi bir tavaya alarak zeytinyağı ile kavurun. Ispanağı ekleyin ve pişinceye kadar kavurmaya devam edin.
  • Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra ocaktan alın.
  • Milföyler oda sıcaklığına gelince yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın.
  • Ispanaklı harcı milföylerin üstüne paylaştırın ve sosisleri koyun.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de ilave edin ve önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  • Arzuya bağlı olarak sıcak veya soğuk servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!