ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ISPANAKLI FIRIN MAKARNA

Ispanaklı Fırın Makarna

Ispanaklı fırın makarna

Börek tadından ıspanaklı fırın makarna tarifi. İçeriğinde A, C, D ve K vitaminlerini bulunduran ıspanak  demir, iyot, potasyum, sodyum, bakır, çinko, lutein, kalsiyum, protein ve folik asit açısından oldukça zengindir. Ispanağı, bu kez nefis fırın makarna tarifinde kullandık ve ortaya nefis sonuç çıktı. Listedekiler hazırsa, ıspanaklı fırın makarna tarifine geçebiliriz.

Farklı tatlar keşfetmek için cheddar peynirli fırın makarna ve mac and cheese tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Fırın Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 500 g ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan (Küp doğranmış)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beşamel sos için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz (Silme)

Üzeri için

  • 200 g kaşar peyniri rendesi

Ispanaklı Fırın Makarna Nasıl Yapılır?

  • Kaynayan tuzlu suda makarnayı haşlayıp süzün. 
  • Makarnalar haşlanırken soğanı bir tavaya alarak sıvıyağ ile kavurun. Doğradığınız ıspanakları ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın ve ocaktan alın.
  • Beşamel sos için, tereyağı ve unu bir tencereye alın ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Süt, muskat rendesi ve tuzu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırın. Beşamel sosun ve kaşar peynirinin yarısını da bu karışıma yedirin.
  • Büyük boy bir fırın kabını az sıvıyağ ile yağlayıp makarna karışımını aktarın ve dengeli yayın.
  • Üzerine kalan beşamel sosu dökün ve bir kaşık yardımıyla düzeltin. En üste kalan kaşar peyniri rendesini serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
  • Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!