ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ISPANAKLI VE RİCOTTA PEYNİRLİ RAVİOLİ

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli

Masterchef yarışmacılarından istenince gündeme gelen ravioli, İtalyan tatlısı olarak bilinir. Yarışmacıların farklı malzeme ve tekniklerle hazırladığı ravioli hakkında bizim de söyleyeceklerimiz var. Malzemeleriniz hazırsa, Masterchef'te görüp merak ettiğiniz ıspanaklı ve ricotta peynirli ravioli nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr haşlanmış ıspanak
  • 250 ricotta peyniri
  • 2 yumurta
  • Parmesan peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Hamur için

  • 500 gr un
  • 4 yumurta
  • 20 ml zeytinyağı

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Ravioli Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ravioli içinde kullanacağınız ıspanakları bir tencere de haşlayın. Bu esnada parmesan ve ricotta peynirini küp küp kesin.
  • Hamur için un, yumurta ve zeytinyağını karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Merdane yardımı ile 20 cm eninde ince hamurlar açın.
  • Haşlanmış ıspanakların suyunu iyice süzün. Küçük küçük kestiğiniz parmesan peyniri, ricotta peyniri, ıspanak, yumurta, tuz ve karabiber ile raviolinin iç harcını hazırlayın.
  • Harcı mantı yapımındaki gibi açılan hamurun üzerine aralıklarla paylaştırın. Üzerine aynı büyüklükteki diğer hamuru kapatın.
  • Hamur keseceği veya bıçak yardımı ile malzemeli kısımları kesip kenarlarını iyice yapıştırın. Raviolileri suda haşlayıp servis tabağına alın.
  • Ispanaklı ve ricotta peynirli ravioli tarifini, dilerseniz meze olarak tüketilen barbunya pilaki veya patates köftesi ile servis edebilirsiniz. İsteğe göre domates sos veya krema ile tatlandırılabilir. Şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Raviolinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Genellikle zeytinyağı ile hazırlanan makarnayı, önceden tereyağında soteleyerek daha lezzetli bir tat elde edebilirsiniz.
  • Kullanacağınız ıspanakların taze olmasına özen gösterin. Ve haşlama işlemi sırasında çok pişirmeyin.
  • Hamuru hazırlarken yumurta sarısını ağırlıklı olarak kullanın. Bu sayede hamur daha sert bir kıvamda olacak ve daha kolay açılacaktır.
  • Kaynayan suyun içerisine limon ve zeytinyağı damlatarak, makarna hamurlarının birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ispanaklı ve Ricotta Peynirli Ravioli Kaç Kaloridir?

  • 100 gramı 220 kalori olan ıspanaklı ve ricotta peynirli raviolinin, bir porsiyonu yaklaşık 490 kaloridir.
  • Raviolinin en popüler çeşitlerinden biri olan ve diyet versiyonu olarak bilinen ricotta peynirli ravioli tarifine de göz atabilirsiniz.

    Dünya mutfaklarında denenmiş ve popülerleşmiş birbirinden lezzetli makarna tariflerine göz atabilir, mutfağınızda yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!