Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar

Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar
16 Aralık 2022

Elif Edes Tapan’dan yemeklerin yanına lezzet katacak sıcak ıspanaklı dip kıtırları sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem farklı görünümü, hem de lezzetiyle ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu tarifi, ana yemeklerle birlikte sunabilirsiniz.

Ispanak yemeği ve portakallı ıspanak salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar için

Malzemeler

  • 2 demet / 500 g ıspanak
  • 1 demet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 kutu / 200 g beyaz veya labne krem peynir 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yuvarlak bütün ekmek
  • 1-2 yemek kaşığı eski kaşar veya parmesan peyniri (Rendelenmiş)

Servis için

  • 4 adet lavaş (tortilla)
Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar

Nasıl Yapılır

  1. Taze soğan ile ıspanağı bir tavaya alarak 5-10 dakika kavurun. Soğuduktan sonra, krem peynir, tuz, biber, muska rendesi ve sarımsakla birlikte robottan geçirin.
  2. Ekmeğin içini oyarak çıkarın ve içine ıspanaklı içi koyarak üzerine az parmesan veya kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  3. Lavaşları üçgen keserek, fırın tepsisine dizin ve 180 derecedeki sıcak fırında 10 dakika kızartın.
  4. Sıcak ıspanaklı dipi kıtır lavaşlarla veya ekmek dilimleri ile sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo