ANASAYFA TARİFLER SOS TARİFLERİ: SICAK ISPANAKLI DİP & KITIRLAR

Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar

Sıcak ıspanaklı dip & kıtırlar

Elif Edes Tapan’dan yemeklerin yanına lezzet katacak sıcak ıspanaklı dip kıtırları sizlerin beğenisine sunuyoruz. Hem farklı görünümü, hem de lezzetiyle ıspanak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bu tarifi, ana yemeklerle birlikte sunabilirsiniz.

Ispanak yemeği ve portakallı ıspanak salatası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar Tarifi İçin malzemeler

  • 2 demet / 500 g ıspanak
  • 1 demet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 kutu / 200 g beyaz veya labne krem peynir 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yuvarlak bütün ekmek
  • 1-2 yemek kaşığı eski kaşar veya parmesan peyniri (Rendelenmiş)

Servis için

  • 4 adet lavaş (tortilla)

Sıcak Ispanaklı Dip & Kıtırlar Nasıl Yapılır?

  • Taze soğan ile ıspanağı bir tavaya alarak 5-10 dakika kavurun. Soğuduktan sonra, krem peynir, tuz, biber, muska rendesi ve sarımsakla birlikte robottan geçirin.
  • Ekmeğin içini oyarak çıkarın ve içine ıspanaklı içi koyarak üzerine az parmesan veya kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin. 
  • Lavaşları üçgen keserek, fırın tepsisine dizin ve 180 derecedeki sıcak fırında 10 dakika kızartın.
  • Sıcak ıspanaklı dipi kıtır lavaşlarla veya ekmek dilimleri ile sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!