Ispanak Topları

Ispanak Topları
23 Şubat 2023

Ispanak yemeyen çocuklarınız için şahane bir önerimiz var. Hem sağlıklı, hem de farklı ve severek yiyecekleri ıspanak toplarını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Parmesan peyniri, kaşar peyniri, sarımsak tozu ve ıspanak ile hazırlanan bu toplar, davet sofralarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre kürdan veya çöp şiş batırarak da servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ıspanak topları tarifine geçebiliriz.

Ispanak severler için nefis ıspanaklı rulo ve ıspanaklı pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ispanak Topları için

Malzemeler

  • 500 g ıspanak (İnce kıyılmış)
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 2 kahve fincanı ekmek kırıntısı (Veya galeta unu)
  • 1 demet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 su bardağı parmesan peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 kahve fincanı cheddar veya taze kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/ 2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 / 2 çay kaşığı tuz
  • 1 / 2 çay kaşığı karabiber
Ispanak Topları

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir kapta ıspanakları elinizle ovun ve çıkan suyunu sıkarak süzün.
  2. Üzerine ekmek kırıntısını, peynirleri, tereyağını, yeşil soğanı, yumurtaları, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toplar haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle, ıspanak topları altın rengini alana kadar pişirin.
  5. Fırından alarak sıcak veya ılık servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo