ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ISPANAK TOPLARI

Ispanak Topları

Ispanak topları

Ispanak yemeyen çocuklarınız için şahane bir önerimiz var. Hem sağlıklı, hem de farklı ve severek yiyecekleri ıspanak toplarını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Parmesan peyniri, kaşar peyniri, sarımsak tozu ve ıspanak ile hazırlanan bu toplar, davet sofralarının vazgeçilmezidir. İsteğe göre kürdan veya çöp şiş batırarak da servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, ıspanak topları tarifine geçebiliriz.

Ispanak severler için nefis ıspanaklı rulo ve ıspanaklı pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g ıspanak (İnce kıyılmış)
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 2 kahve fincanı ekmek kırıntısı (Veya galeta unu)
  • 1 demet taze soğan (İnce doğranmış)
  • 1 su bardağı parmesan peyniri (Rendelenmiş)
  • 1 kahve fincanı cheddar veya taze kaşar peyniri (Rendelenmiş)
  • 1/ 2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 / 2 çay kaşığı tuz
  • 1 / 2 çay kaşığı karabiber

Ispanak Topları Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kapta ıspanakları elinizle ovun ve çıkan suyunu sıkarak süzün.
  • Üzerine ekmek kırıntısını, peynirleri, tereyağını, yeşil soğanı, yumurtaları, tuz, karabiber ve sarımsağı ekleyerek iyice karıştırın.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak toplar haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20-25 dakika süreyle, ıspanak topları altın rengini alana kadar pişirin.
  • Fırından alarak sıcak veya ılık servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!