ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ ISPANAKLI KÖY PİDESİ

Ispanaklı Köy Pidesi

Klasik pide tariflerinden sıkılanlar için yepyeni bir tarifle karşınızdayız. Sağlıklı ve pratik ıspanaklı köy pidesi nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Listeye göz atıp malzemeleri hazırladıktan sonra, adım adım anlatımıyla ıspanaklı köy pidesi tarifine geçebiliriz. 

İçinde ıspanak olsun da gerisi önemli değil diyorsanız, ıspanaklı peynirli gözleme ve ıspanaklı tepsi böreği tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Köy Pidesi Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 kg un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 20 gr kuru maya
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • Ilık su

İç harcı için

  • 1 demet ıspanak
  • 1 soğan
  • 100 gr tuzlu lor peyniri
  • Zeytinyağı
  • Susam
  • Çörek otu

Ispanaklı Köy Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Un, tuz, şeker ve kuru mayayı hamur yoğurma kabına alın. Azar azar ılık su ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini nemli bezle örtüp yarım saat mayalanması için bekletin. Hamurun yarısını yağlanmış 30 cm çapında bir tepsiye elinizle yayın.
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağını hamurun üzerine sürün. İç harcı için ıspanakları bol suyla yıkayıp suyunu iyice süzün. Soğanın kabuğunu soyup incecik kıyın.
  • Ispanakları iri parçalar şeklinde doğrayıp soğan, lor peyniri ve zeytinyağıyla bir kapta harmanlayın. Hazırladığınız harcı tepsideki hamurun üzerine yayın.
  • Diğer hamuru elinizle tepsi büyüklüğünde açarak harcın üzerine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı sürüp susam ve çörek otu serpin.
  • Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Ispanaklı Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mayanın hızlı çözünmesi için, hamura bir çay kaşığı toz şeker atın.
  • Hamuru hazırlarken sıcak su kullanmak mayanın bozulmasına, soğuk su kullanmak ise mayanın kesilmesine neden olur. Bu nedenle mutlaka ılık su kullanılmalıdır.
  • Hamurun üzerini nemli bez ile örterek kabarmasını bekleyin. Bu işlem yaklaşık 45-60 dakika sürmektedir.
  • Hazırladığınız pideleri fırın tepsisine dizdikten sonra 15 dakika bekletin. Ardından ısıtılmış fırında pişirin.

Etsiz yemek yemem diyenlerdenseniz kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!