ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ OTLU, ISPANAKLI VE LOR PEYNİRLİ GÖZLEME

Otlu, Ispanaklı Ve Lor Peynirli Gözleme

İnce yufkanın içinin doldurulmasıyla hazırlanan gözleme, sac üzerinde pişirilir. Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen gözleme, tatlı veya tuzlu olarak sunulabilir. En sevilen çeşitleri; kaşarlı, sucuklu, kıymalı, patatesli ve ballı gözlemedir. Hemen hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Özellikle köy yerlerinde ve kahvaltı mekanlarında rastlanan gözlemeyi, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. Çayın lezzetini tamamlayan otlu, ıspanaklı ve peynirli gözleme nasıl yapılır? sorusunun cevabını sizler için yazımızda paylaştık. Malzemeleri hazırladıysanız, kahvaltı sofralarının gözdesi olan otlu, ıspanaklı ve peynirli gözleme yapımına geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Otlu, Ispanaklı Ve Lor Peynirli Gözleme Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 500 gr un
  • 1 yumurta
  • Yeteri kadar su
  • Tuz

İç harcı için

  • 250 gr ıspanak
  • 3~4 taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 4~5 dal taze nane
  • 4~5 dal taze kekik
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 50 gr tereyağı

Otlu, Ispanaklı Ve Lor Peynirli Gözleme Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli malzemeleri çukur bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar su ilave edin.
  • Üzerini nemli bir bez ile örterek en az 45 dakika dinlendirin. Ispanağı doğrayın. Üzerine tuz serperek biraz ovun ve suyunu süzün.
  • Maydanozu, taze soğanı, kekiği ve naneyi ince doğrayarak ıspanağa ilave edip harmanlayın. Tuz, karabiber ve lor peynirini ilave edin.
  • Hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Bezelerin üzerine un serperek 25-30 cm büyüklüğünde açın.
  • Hamurun yarısına hazırladığınız harçtan paylaştırın. Diğer kenarı üzerine kapatın. Yapışmaz yüzeyli tavada veya sac da pişirin ve üzerine tereyağı sürün.
  • Otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözlemeyi, kahvaltılık sos ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Otlu, Ispanaklı ve Lor Peynirli Gözlemenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Gözlemelerin çiğ kalmaması için tereyağı ve sıvı yağ kullanın. Tereyağını yufkanın üzerine, sıvı yağı ise sac tavasına koyun.
  • Lor peynire ek olarak rendelenmiş kaşar peyniri ile kıvamını daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.
  • Kullanacağınız yufkaların ince olması daha kolay pişmesini sağlayacaktır.
  • Yufkaları hazır alacaksanız, günlük olanları tercih edin. Paket yerine açık yufka kullanabilirsiniz.
  • Arta kalan yufkaları ve iç harç malzemelerini streç film ile örterek dolapta bekletin.

1 Porsiyon Otlu, Ispanaklı ve Lor Peynirli Gözleme Kaç Kaloridir?

Otlu, ıspanaklı ve lor peynirli gözlemenin bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kahvaltı ve öğle aralarında tüketebileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? Pudra şekeriyle birlikte sunulan ev yapımı küt böreği tarifine göz atabilirsiniz. Gözlemenin yanı sıra ev yapımı pratik bazlama tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!