ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER EN PAPİOULETTE

En Papioulette

En Papioulette

En papioulette yağlı kağıt içerinde fırında sebze ve özellikle balıkların pişme şeklidir. Bu şekilde pişen balıklar oldukça lezzetli ve sulu olur. Fransız mutfağında çok sevilen bu yemek, özellikle somon ile hazırlanır. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif balık tarifleri için fırında balık, balık rilette ve alabalık dolması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

En Papioulette Tarifi İçin malzemeler

  • 110 gr somon fileto 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 2 diş kıyılmış sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze maydanoz + servis için  
  • 1 küçük arpacık soğan 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limon
  • 1 demet ıspanak 
  • 12 adet cherry domates

En Papioulette Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derecede ısıtın.
  • Bir kapta tereyağı, sarımsak, maydanoz, arpacık soğan, tuz ve karabiberi harmanlayın. Limonu doğrudan kase içerisine rendeleyin. İyice karıştırın. 
  • Limondan 8 dilim kesin kenarda beklesin. 
  • Yağlı kağıttan parçalar kesin. İçerisine ıspanak, üzerine somon, limon dilimi, domates ve hazırlanan yağ karışımından ekleyerek yağlı kağıdı kapatın. 
  • Bu her fileto yağlı kağıttan keseler şeklinde hazırlanır. 
  • Fırında 15-20 dakika pişirin ve kıyılmış maydanoz ile servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!