ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ISPANAKLI DENİZ LEVREĞİ

Ispanaklı Deniz Levreği

Ispanaklı deniz levreği

Şef Mithat Yalçınkaya'dan enfes bir lezzet. Levrek, ıspanak ve tereyağı ile hazırlanan bu yemek, ızgarada pişirildikten sonra sıcak bir şekilde servis edilir. Sunum için tabağın alt kısmına ıspanak, üstüne balık ve en üst kısma lime dilimi yerleştirilir. Malzemeler hazırsa, ıspanaklı deniz levreği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Levrek buğulama ve levrek marin tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Deniz Levreği Tarifi İçin malzemeler

  • 120 g deniz levrek (Fileto)
  • 50 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 1 adet büyük boy patates (100 g)
  • 80 g bezelye (Haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 30 g tereyağı
  • 30 g zeytinyağı
  • 3 g tuz
  • 1 g karabiber
  • 1 g zerdeçal

Ispanaklı Deniz Levreği Nasıl Yapılır?

  • Bezelyeyi bir robotta çekerek püre haline getirin ve tuz ve karabiber ekleyerek tatlandırın.
  • Patatesi soyun ve bir kibrit kutusu büyüklüğünde bir parça keserek kızgın yağda kızartın. Üzerine zerdeçal ilave ederek ters düz yapın ve servis tabağına alın.
  • Ispanak ve sarımsağı da tereyağı koyduğunuz bir tavada 3 dakika soteledikten sonra tuz ve karabiber ilave ederek kenara alın.
  • Levrek filetosunu ızgarada pişirin.
  • Servis tabağına aldığınız patatesin üzerine önce ıspanak soteyi daha sonra da levrek filetosunu yerleştirerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!