ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ CEVİZLİ ISPANAK BORANİ

Cevizli ıspanak borani

Cevizli ıspanak borani

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ıspanak borani tarifi için malzemeler

  • 1 kg ıspanak (İri doğranmış)
  • 1 soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 10-12 adet ceviz içi (İri kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı toz biber

Cevizli ıspanak borani Nasıl Yapılır

  • Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
  • Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
  • Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
  • Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
  • Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
  • Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.

Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.