CEVİZLİ ISPANAK BORANİ




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Cevizli ıspanak borani tarifi için malzemeler
- 1 kg ıspanak (İri doğranmış)
- 1 soğan (İnce kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 g yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 10-12 adet ceviz içi (İri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı toz biber
Cevizli ıspanak borani Nasıl Yapılır
- Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
- Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
- Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
- Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
- Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.
Önerilen Video
Yuvalama Çorbası Videosu
Swissotel The Bosphorus Hotel- Cafe Swiss Restaurant Mutfak Şefi Mehmet Çalışkan, yöresel bir lezzet olan Yuvalama Çorbası’nı anlatıyor
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!