Cevizli Ispanak Borani

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Cevizli Ispanak Borani Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg ıspanak (İri doğranmış)
- 1 soğan (İnce kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 g yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 10-12 adet ceviz içi (İri kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay kaşığı toz biber
Cevizli Ispanak Borani Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tencerede ısıtıp ince kıyılmış soğanı kavurun. İri doğranmış ıspanakları ekleyin. 5 dakika boyunca, sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alın, tuzunu ekleyip tatlandırın.
- Ayrı bir tavada ceviz içini 1 tatlı kaşığı tereyağı ile birlikte kavurup ocaktan alın.
- Bir kasede yoğurt ile havanda ezilmiş sarımsakları iyice çırpın.
- Kavurduğunuz ıspanaklar ılınınca sarımsaklı yoğurdu ve cevizleri ekleyip karıştırın.
- Küçük bir tavada kalan tereyağını toz biberle köpürtün.
- Ispanak boraniyi servis tabağına alın. Üzerine toz biberli tereyağını döküp servis yapın.
Dilerseniz, kuzu eti ile hazırlanan Urfa usulü borani tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR