Türk mutfağında köfte tariflerinin yeri bir başkadır. Kalabalık sofralarda, diyet menülerinde ve bayram yemeklerinde sık sık yer verilen köfteler, hem kuru, hem de sulu bir şekilde hazırlanabilir. Köftenin ana malzemesi kıyma ve baharatlar olsa da, bazı çeşitlerinde kıyma yerine bulgur kullanılır. Peki, köfte nasıl yapılır? En lezzetli köfte çeşitleri nelerdir? Türk mutfağının en sevilen köfte tariflerini sizler için yazımızda derledik. Listemizdeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına köfte tarifleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. İşte, tamamı denenmiş, kolay ve leziz 30 köfte tarifi:
Adana yöresi ile özdeşleştirilen fellah köfte, ince bulgur ve irmik ile hazırlanır. Domatesli sos ile tatlandırılan fellah köfte, yalnızca 30 dakika da sofralardaki yerini alır.
Türk mutfağının geleneksel lezzetleri arasında yer alan klasik köfte, anne köftesi olarak da bilinir. Ana malzemeleri kıyma, baharat ve yumurta olan klasik köfteyi hazırlamak 15, pişirmek ise ortalama 10 dakikadır.
Türk ve Yunan mutfağında sık sık tüketilen İzmir köfte, klasik köfte ile benzerlikler gösterir. Genellikle tavada veya fırında pişirilen İzmir köfte, közlenmiş domates, biber ve sos ile birlikte sunulur.
Osmanlı'dan miras kalan kadınbudu köfte hem ismi, hem de lezzeti ile dikkat çekmeyi başaran bir yemektir. İç harcında kıyma kullanılan köfteler, buğday unu ve galeta unu ile harmanlanır. Ortalama 40 dakika da sunuma hazır bir hale getirilir.
Peynir ve köftenin uyumunu denemek isteyenler için, listemize kaşar peynirli köfte ile devam ediyoruz. Bu tarif için dana ve koyun eti kullanılması önerilmektedir. İç harcın peynir ile lezzetlendirildiği kaşar peynirli köfte, yalnızca 25 dakika da sofraların baş köşesine konulur.
Kıyma, domates suyu ve baharat ile hazırlanan hasanpaşa köftesi, özellikle Ramazan ve bayram sofralarının vazgeçilmezidir. Hazırlanan köfteler, patates püresi ile birlikte servis edilir.
Farklı tatlar denemek isteyenler için bol sebzeli, terbiyeli köfte tarifini öneriyoruz. Sulu olarak sunulan terbiyeli köfte dana kıyması, kereviz, patates ve havuç ile hazırlanır.
Gaziantep yöresi ile özdeşleştirilen islim köfte; 'islim kebabı' ve 'kürdan kebabı' olarak da bilinir. Kızarmış patlıcanların köfte ile doldurulmasıyla hazırlanan islim köfte, közlenmiş domates ve kaşar peyniri ile birlikte sunulur.