ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ İZMİR KÖFTE

İzmir köfte

Domates sosu ile birlikte servis edilen İzmir köfte, Türk ve Yunan mutfağının önemli bir lezzetidir. Yunanistan'da smyrna köftesi olarak bilinen bu yemek, kaburga bölgesinden yapılır. Protein bakımından zengin olduğu için, sporcu listelerinde yer alır. Kas gelişimini desteklemesinin yanı sıra vücudun ihtiyaç duyduğu enerji miktarını da karşılar. Özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, meşhur İzmir köftesi tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İzmir köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • 2~3 sivri biber
  • 1 küçük boy rendelenmiş soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 3 patates
  • Kızartmak için ayçiçeği yağı

Sosu için

  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

İzmir köfte Nasıl Yapılır

  • Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, bayat ekmek içi, çok ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğurun.
  • Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Kızgın yağda hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın.
  • Patateslerin kabuğunu soyup elma dilimi şeklinde kesin. Tuzla tatlandırdıktan sonra kızgın yağda hafifçe kızartın.
  • Aynı şekilde kağıt havlu üzerine aktarın. Yemeğin sosu için domatesleri elma dilimi şeklinde doğrayıp salça ile birlikte zeytinyağında karıştırmadan 10 dakika pişirin.
  • Tuz ve toz biberi ekleyip tatlandırın. Sosu ocaktan alın. Isıya dayanıklı bir kaba köfteleri ve patatesleri yerleştirin.
  • Hazırladığınız sosu patates ve köftelerin üzerinde gezdirin. Sivri biberlerin çekirdeklerini temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayıp ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • İzmir köftesini, sebzeli pilav ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

İzmir Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcı hazırlarken kıymanın içerisine bir çay kaşığı karbonat ekleyin.
  • Kullanacağınız kıymanın orta yağlı ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin.
  • Köfte yapımında kullanacağınız ekmeğin bayat olması daha kolay pişmesini sağlayacaktır.
  • Malzemeleri karıştırdıktan sonra üzerini streç ile kapatıp 15 dakika dinlendirin.
  • Köfte ve patateslerin eşit pişmesi için fırının ısısını önceden ayarlayın.
  • Kıymayı hazırlarken elinizle yoğurun ve büyük parçalar kalmamasına özen gösterin.

1 Porsiyon İzmir Köfte Kaç Kaloridir?

Çinko ve potasyum deposu olarak bilinen İzmir köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Dilerseniz, klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Siz de akşam yemeklerinde sunabileceğiniz köfte tarifleri arıyorsanız, Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kadınbudu köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.