ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ PEYNİRLİ HARDAL SOSLU KÖFTE

Peynirli Hardal Soslu Köfte

Etin yanına çok yakışan hardal, sos olarak hazırlanır. Özellikle Hint ve Fransız mutfağında sık sık kullanılır. Yeni tatlar denemek istiyorsanız, peynirli hardal soslu köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Peynirli Hardal Soslu Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 300 g koyun kıyma
  • 300 g dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2~3 dal maydanoz
  • 1 Meksika biberi
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su

Sosu için

  • 2 tablet et suyu
  • Yarım litre su
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Yarım limonun suyu
  • 3~4 dal maydanoz
  • Karabiber

Peynirli Hardal Soslu Köfte Nasıl Yapılır?

  • Yulaf ezmesini bir kaba alın. Üzerine çok az su koyup şişmesi için birkaç dakika bekletin. Yulafların suyunu süzüp ayrı bir kaba alın.
  • Kıymalar, ince kıydığınız soğan, maydanoz, Meksika biberi, kaşar peynirini ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Köfteleri hafif yağladığınız bir fırın kabına dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sosu için et suyu ve suyu bir sos tenceresine alın. İnce kıydığınız soğan ve rendelediğiniz havucu ilave edip 10 dakika kaynatın.
  • Krema, hardal, limon suyu ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip ocaktan alın.
  • Fırından çıkarttığınız köfteleri bir tabağa alın. Sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hardal soslu isveç köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!