ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İNEGÖL KÖFTE

İnegöl Köfte

Bursa ile özdeşleştirilen inegöl köfte, en sevilen köfte çeşitleri arasında yer alır. Genellikle ızgarada ya da fırında pişirilir. Balkan ülkelerinde de oldukça önemli bir yere sahiptir. Malzemeleriniz hazırsa, nefis inegöl köfte nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İnegöl Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg yağsız kıyma
  • 150 gr böbrek yağı
  • 2 soğan
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı süt tozu
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz

İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıyma ve böbrek yağını kıyma makinesinde iki kere çekin. Geniş bir kaba alıp rendelenmiş soğanları ekleyin. Karbonat, yumurta sarısı ve süt tozunu ilave edin.
  • Tuz ekleyip yoğurun. Harcı tekrar kıyma makinesinden geçirin. Üzerini streç folyoyla kapatıp 1 gün boyunca buzdolabında bekletin.
  • Parmak şeklinde köfteler hazırlayıp ızgarada veya fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

İnegöl köfteyi, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.