ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ İFTAR YEMEKLERİ TERBİYELİ KÖFTE

Terbiyeli köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Terbiyeli köfte tarifi için malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 çay bardağı kırık pirinç
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 1 patates
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 6 su bardağı su

Terbiyeli köfte Nasıl Yapılır

Lezzet iftar sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Soğanı ve maydanozu kıyın. Pirinç, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Una bulayın. Küp doğranmış havucu ve kerevizi limonlu suda bekletin. Sebzeleri ve köfteleri suda kaynatın. Geniş bir tencerede bir tutam tuz ilaveli suyu kaynatın.

Terbiyesi için ayrı bir kasede yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu çırpın. İçine köftelerin suyundan birkaç kaşık ekleyip, pütürsüz bir sos kıvamı elde edinceye kadar çırpın. Karışımı tencereye azar azar ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

asur12.10.2016 17:00:55

ege bölgesi damak tadı... çok güzel oldu teşekkürler tarif için. Bence herkes bir kere olsun denemeli. Bu tarif de kereviz ve havuç kullanılmış ama bunu babaannem sadece patatesle yapar, kereviz sevmeyenler için böyle de uygulanabilir bir tarif...

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.