ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ SIKMA KÖFTE

Sıkma Köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sıkma Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Tuz

Sunum için

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Haşlamak için

  • Su
  • Tuz
  • Limon tuzu

Sıkma Köfte Nasıl Yapılır?

Bulgur, irmik, tuz ve kırmızı pul biberi yoğurma kabına alın. Ilık su ekleyip üzerini bir kapakla kapatın. Bulgur şiştikten sonra yumurtayı ekleyip yoğurun. Buzdolabında yarım saat dinlendirin. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Su, tuz ve limon tuzunu bir tencerede karıştırıp kaynatın. Köfteleri ekleyip 15 dakika pişirin. Piştikten sonra süzgece alıp suyunu süzün. Yoğurdu sarımsak ile karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine köfteleri yerleştirin. Nane, pul biber ve tereyağını tavaya alıp kızdırın ve köftelerin üzerine gezdirin. Bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!