ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ SÜZEK YAPMASI

SÜZEK YAPMASI

0 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süzek yapması tarifi için malzemeler
  • 300 gr orta yağlı kıyma
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı karabiber
  • 1.5 limonun suyu
  • Tuz
Süzek yapması hazırlanışı

Soğan ve sarımsağı ince doğrayın. Geniş bir kabın içine kıyma, bulgur, limon suyu, domates salçası, biber salçası, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Yoğurarak köfte kıvamına getirdiğiniz içten limon büyüklüğünde parçalar koparın ve avuç içinde yuvarlayın. Daha sonra iki avuç içinde bastırarak yassı bir şekil verin. Metal süzgece tek sıra halinde dizin. Tencerenin yarısına kadar su koyun bir tutam tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Suyunuz kaynadıktan sonra tencerenin üzerine süzgeci yerleştirin ve 10 dakika kadar köfteleri su buharında pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Not: Beraberinde ayran ile yenilmesi tavsiye edilir.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:54:00

allah razi olsun hepsi cok guzellllll..

İREM6612.10.2016 16:55:20

FARKLI GÜZEL TARİFLER.....

Misafir12.10.2016 17:31:29

güzel bir tarif bulgurlu olması iyi yalnız kıyma cinsi de belirtilmemis 10dakika buharda pismesi yeterli oluyor mu?bilgi verirseniz sevinirim. bir de yöresi mümkünse

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!