ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ ZENCEFİLLİ VE SUSAM SOSLU KÖFTE

Zencefilli ve susam soslu köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zencefilli ve susam soslu köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 600 g hindi kıyması
  • ¼ su bardağı soya sosu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı susam yağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Sosu için

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 diş sarımsak
  • 2~3 dal yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi
  • 1 yemek kaşığı susam

Kızartmak için

  • Kanola yağı

Üzeri için

  • Maydanoz

Zencefilli ve susam soslu köfte Nasıl Yapılır

Hindi kıymasını geniş bir karıştırma kabına alın. İnce kıydığınız yeşil soğan, 1 yemek kaşığı soya sosu, susam yağı, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Üzerini streç filme sarıp buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dinlenen kıymayı buzdolabından çıkarıp tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Kanola yağını geniş bir tavada ısıtın ve hazırladığınız köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Ayrı bir sos tenceresinde tavuk suyunu kaynatın. Kızarttığınız köfteleri bir fırın kabına alın. Üzerine tavuk suyunu ilave edip önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15 dakika pişirin. Sosu için zencefil, bal ve ezdiğiniz sarımsağı bir kasede macun kıvamına gelinceye kadar karıştırın. İnce kıydığınız yeşil soğan, pirinç sirkesi, kalan soya sosu ve susamı ilave edip karıştırın. Sosu bir servis tabağına alın. Köfteleri ekleyin. Maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.