Patlıcanlı Köfte

Patlıcan, kemik erimesini önleyen bir besindir. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Kansızlık giderici ve yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Hazırsanız, düşük kalorili patlıcanlı köfte tarifine geçebiliriz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr dana kıyma
- 500 gr patlıcan
- 1 soğan
- 250 gr sivri biber
- 3 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 dal maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
- Ayçiçek yağı
Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır?
- Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
- Yuvarlak doğranmış patlıcanları tavada hafifçe kızartın. Fırın tepsisine doğranmış biber, dilimlenmiş domates, patlıcan ve köfteleri sırayla dizin.
- Cam bir kasede ılık suyla sulandırdığınız salçayı üzerine dökerek 220 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Etsiz versiyonu olan patlıcan köftesi tarifini de deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR