Patlıcanlı Köfte

Patlıcanlı Köfte
18 Eylül 2020

Patlıcan, kemik erimesini önleyen bir besindir. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Kansızlık giderici ve yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Hazırsanız, düşük kalorili patlıcanlı köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Patlıcanlı Köfte için

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 500 gr patlıcan
  • 1 soğan
  • 250 gr sivri biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı
Patlıcanlı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
  2. Yuvarlak doğranmış patlıcanları tavada hafifçe kızartın. Fırın tepsisine doğranmış biber, dilimlenmiş domates, patlıcan ve köfteleri sırayla dizin.
  3. Cam bir kasede ılık suyla sulandırdığınız salçayı üzerine dökerek 220 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Etsiz versiyonu olan patlıcan köftesi tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo