ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ PATLICANLI KÖFTE

Patlıcanlı Köfte

Patlıcan, kemik erimesini önleyen bir besindir. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Kansızlık giderici ve yağ yakıcı özelliği de mevcuttur. Hazırsanız, düşük kalorili patlıcanlı köfte tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 500 gr patlıcan
  • 1 soğan
  • 250 gr sivri biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 dal maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Ayçiçek yağı

Patlıcanlı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta karıştırıp yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler hazırlayın.
  • Yuvarlak doğranmış patlıcanları tavada hafifçe kızartın. Fırın tepsisine doğranmış biber, dilimlenmiş domates, patlıcan ve köfteleri sırayla dizin.
  • Cam bir kasede ılık suyla sulandırdığınız salçayı üzerine dökerek 220 derecede 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Etsiz versiyonu olan patlıcan köftesi tarifini de deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!