ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ CACIKLI ARAP KÖFTESİ

Cacıklı Arap köftesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cacıklı Arap köftesi tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 400 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
  • 6 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

Cacık için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet semizotu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Cacıklı Arap köftesi Nasıl Yapılır

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.