ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ CACIKLI ARAP KÖFTESİ

Cacıklı Arap Köftesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cacıklı Arap Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 400 gr çiğ köftelik yağsız kıyma
  • 6 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2~3 yemek kaşığı zeytinyağı

Cacık için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 5 diş sarımsak
  • 1 demet semizotu
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Köftelik bulgur, rendelenmiş soğan, yenibahar, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu kenarları yüksek olan bir tepsiye alın. Karışımı yoğururken azar azar 2 su bardağı kadar ılık su ekleyin. Kıymayı ilave edip köfte harcı sakız gibi olana kadar yoğurun. Köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su ekleyip kaynatın. Köfteleri bir süzgecin içine alıp süzgeci tencerenin üzerine yerleştirin. Süzgecin üzerine bir kapak kapatın. Köfteleri buharda 15-20 dakika pişirin. Köfteleri kırmızı pul biber eklenmiş zeytinyağında çok hafif kızartın. Cacık için, süzme yoğurt, semiz otu yaprakları, kıyılmış sarımsak ve tuzu bir kapta çırpın. Büyük bir servis tabağına cacığı yayın. Üzerine köfteleri ekleyip bekletmeden servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!