İslim Köfte

İslim köftesi, Gaziantep'in yöresel yemeklerindendir. Bazı yörelerde 'kürdan kebabı' ismiyle de bilinir. Malzemeleriniz hazırsa, patlıcanlı islim köfte nasıl yapılır görelim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
35 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

İslim Köfte Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr köftelik kıyma
- 2 kemer patlıcan
- 2 dilim ekmek
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı un
- Kimyon
- 1 yumurta
- 1 domates
- 1 biber
- 1 su bardağı su
- 50 gr kaşar peyniri
- Ayçiçeği yağı
İslim Köfte Nasıl Yapılır?
- Kıymaya bir soğanın yarısını rendeleyin. Kimyon, yumurta, tuz, karabiber ve ekmek içi ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve fırında pişirin.
- Patlıcanları boylamasına 1 cm kalınlığında dilimleyin ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
- Patlıcanları çapraz şekilde tabağa yerleştirin. Ortalarına birer köfte yerleştirip patlıcanların kenarlarını üstte birleştirin ve kürdan ile tutturun. Domates ve biber yerleştirin.
- Kalan soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salça ve unu ekleyip biraz daha kavurun ve su ilave edin.
- Kaynayınca ocaktan alıp patlıcanların üzerine gezdirin. Kaşar peyniri dilimini üzerine yerleştirip 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, klasik köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR