Sebzelerin kalorisi düşüktür ancak vitaminler, mineraller ve diğer önemli besinler açısından zengindir. Ek olarak, birçoğunun karbonhidrat oranı düşük ve lif oranı yüksektir, bu da onları düşük karbonhidratlı beslenenler için idealdir. Düşük karbonhidratlı bir diyetin tanımı büyük ölçüde değişir. Çoğu günde 150 gram karbonhidratın altındadır ve bazıları günde 20 grama kadar düşer. Düşük karbonhidratlı bir diyette olsanız da olmasanız da, daha fazla sebze yemek her zaman harika bir fikirdir. İşte diyetinize dahil etmeniz gereken en iyi 20 düşük karbonhidratlı sebze;
Tatlı biber veya kırmızı biber olarak da bilinen dolmalık biber inanılmaz derecede besleyicidir. Enflamasyonu azaltabilen, kanser riskini azaltabilen ve kolesterol ile yağları oksidatif hasardan koruyabilen karotenoid adı verilen antioksidanlar içerirler. 150 gram kırmızı biber, 3'ü lif olmak üzere 9 gram karbonhidrat içerir. A vitamini için günlük ihtiyacın %93’ünü, C vitaminin ise %317’sini içerir. Yeşil, turuncu ve sarı renkleri de vardır. Renklerine göre antioksidan oranları değişebilir.
Brokoli gerçek bir süper besindir. Lahana, Brüksel lahanası, turp gibi turpgiller ailesinin bir üyesidir. 90 gram brokoli 6 gram karbonhidrat içerir. Çalışmalar brokolinin tip 2 diyabetlilerde insülin direncini azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca prostat kanseri de dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine karşı koruma sağladığı düşünülmektedir. Ayrıca C ve K vitaminleri günlük ihtiyacın %100'ünden fazlasını içerir.
Kuşkonmaz, lezzetli bir bahar sebzesidir. 180 gram pişmiş kuşkonmaz, 4'ü lif olmak üzere 8 gram karbonhidrat içerir. Aynı zamanda iyi bir A, C ve K vitamini kaynağıdır.
Mantarlar karbonhidrat açısından son derece düşüktür. 70 gram çiğ mantar, biri lif olmak üzere 2 gram karbonhidrat içerir. Dahası, güçlü anti-inflamatuar özelliklere sahip oldukları gösterilmiştir.
Kabak popüler bir sebzedir ve en yaygın yaz kabağı türüdür. Yaz kabağı, yenebilecek yumuşak bir cilde sahip uzundur. Buna karşılık, kış kabağı çeşitli şekillerde gelir, yenmez bir kabuğa sahiptir ve karbonhidratta yaz çeşitlerinden daha yüksektir. 130 gram çiğ kabak, 1 tanesi lif olmak üzere 4 gram karbonhidrat içerir. Porsiyon başına günlük ihtiyacın %35'ini sağlayan iyi bir C vitamini kaynağıdır.
Ispanak, sağlık açısından önemli faydalar sağlayan yeşil yapraklı bir sebzedir. Birçok vitamin ve mineral için mükemmel bir kaynaktır. 180 gram pişmiş ıspanak, K vitamini için günlük ihtiyacın 10 katından fazlasını sağlar.