ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR FIRINDA KABAK KÖFTESİ

Fırında kabak köftesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında kabak köftesi tarifi için malzemeler

  • 6 kabak
  • 1 demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı un
  • 50 gr rendelenmişi kaşarpeyniri
  • 150 gr beyazpeynir
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Tuz
  • karabiber

Fırında kabak köftesi Nasıl Yapılır

Adım Adım Fırında Kabak Köftesi Yapımı:

Düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezi haline gelen kabak; zeytinyağlı kabak yemeği ya da kabak mücver gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Demir ve potasyum kaynağı olarak bilinen bu besin, dünyanın birçok yerinde farklı tekniklerle pişirilir. Tümör hücrelerini azaltmasının yanı sıra düzenli olarak tüketildiğinde uykusuzluk ve stres gibi sorunların giderilmesini sağlar. Malzemeler hazırsa, fırında kabak köftesi tarifine başlayabiliriz.

  • Öncelikle kabakları temizleyip rendeleyin ve 10 dakika süreyle süzgeçte bekletin. Elinizle suyunu sıkarak iyice süzün.
  • Maydanoz ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Taze soğanları temizleyip doğrayın. Başka bir kapta beyaz peyniri ufalayın.
  • Yumurta, kabartma tozu, un, beyaz peynir ve zeytinyağını çukur bir kaba alıp karıştırın. Kabak, dereotu, maydanoz, taze soğan, tuz ve karabiberi ilave edip harmanlayın.
  • Karışımı yağlanmış fırın tepsisine döküp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirip 10 dakika daha pişirin. Afiyet olsun.

Fırında Kabak Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kabakları rendeledikten sonra iyice süzmezseniz kabak suyunu salar. Bu durumda daha fazla un eklemek zorunda kalırsınız.
  • Kabak köftesi çok fazla yağ çektiğinden içerisine bir adet yumurta ekleyebilirsiniz. Yumurta, kabakların yağ çekmesini önleyecektir.
  • Fazla yağı önlemenin diğer yolu ise pişirdikten sonra kabakları kağıt havlu da bekletmektir.
  • Tarife başlamadan önce kabakları suda bekletmeyi ihmal etmeyin. Bu sayede acılıkları daha çabuk gidecektir.
  • Kabakların lezzetini arttırmak için, orta kısımda bulunan çekirdekleri mutlaka kullanın.

1 Porsiyon Fırında Kabak Köftesi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir kabak köftesi, yaklaşık 105 kaloridir. Fırın yerine yağda pişirildiğinde, kalori değerinde değişmeler görünebilir. Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler, fırında kabak köftesini daha küçük porsiyonlarla tüketebilir.

    Zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, kısa sürede hazırlanan ve şık bir şekilde sunulan zeytinyağlı taze fasulye tarifine göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:44:40

20 dakikada o kadar malzemenin pişmesi ve suyunu atmasına imkan yok. denendi mi bu tarif acaba. benim yaptığım nerdeyse 50 dk pişti. denenmeyen tarifleri paylaşmayın lütfen.

Misafir12.10.2016 16:45:25

Kesinlikle katılmıyorum sana. ben 22 dakikada çok iyi bir şekilde pişirdim. Tarif için teşekkürler.

Misafir12.10.2016 17:12:10

Benim yaptığım 40 dakikada pişti 180 derecede

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.