ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAZE FASULYE BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

TAZE FASULYE BUZLUKTA NASIL SAKLANIR?

Taze fasulye pişirmeden buzlukta nasıl saklanır? Taze fasulye derin dondurucuya konur mu? Kışlık taze fasulye ne kadar dayanır? İşte, buzlukta taze fasulye saklama yöntemleri:
Taze Fasulye Buzlukta Nasıl Saklanır?

Az kalorili bir besin olan taze fasulye, sebze yemeklerinin içerisinde kullanılır. Kilo vermeye yardımcı olan bu besin, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır. Sindirim sistemine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini destekleyen bu besin, kışlık olarak saklanabilir. Genellikle kavanoz veya buzdolabı poşetlerinde saklanmasıyla bilinir. Peki, buzlukta taze fasulye nasıl saklanır? İşte, taze fasulye saklama yöntemleri:


Pişirmeden Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

  • İlk olarak taze fasulyeleri bol suyla yıkayın ve kirlerinden arındırın.
  • Ardından kağıt havlu yardımıyla fasulyeleri güzelce kurulayın.
  • Fasulyelerin saplarını bıçakla kesin ve varsa kılçıklarını çıkartın.
  • Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün ve bir kabın içerisinde toplanın.
  • Çiğ fasulyeleri bir pişirimlik olacak şekilde ayırın ve buzdolabı poşetlerine doldurun.
  • Poşetin içerisine pipet sokun ve ağzını hava almayacak şekilde düğümleyin.
  • Pipetin diğer ucuyla poşetin içindeki havayı çekerek vakumlayın.
  • Hazırladığınız poşetleri buzluğa yerleştirin. Bu poşetleri uzun bir süre saklayabilirsiniz.


Pişmiş Kışlık Taze Fasulye Nasıl Saklanır?

Fasulyeleri pişirdikten sonra saklamak istiyorsanız, bu adımları uygulayın;

  • Öncelikle taze fasulyelerin sap kısımlarını kesin ve kılçıklarını ayıklayın.
  • Fasulyeleri elinizle 2-3 parçaya bölün. 
  • 2 adet domatesin kabuğunu soyun ve küçük küpler halinde doğrayın.
  • Geniş bir tencereye doğradığınız domatesleri koyun. Üzerine taze fasulyeleri de ekleyin.
  • İçerisine bir miktar su ekleyerek tencerenin kapağını kapatın.
  • Taze fasulyeleri kısık ateşte ortalama 12 dakika kadar pişirin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırın.
  • Fasulyeleri tamamen pişirmemeye dikkat edin. Rengi dönmeye başladığında ocaktan alın.
  • Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin.
  • Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın.
  • Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin.
  • 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!