ANASAYFA TARİFLER KARADENİZ MUTFAĞI YEMEKLERİ HASUDA TATLISI

Hasuda Tatlısı

Hasuda Tatlısı

Sinop’un meşhur hasuda tatlısı, sadece 4 malzeme ile yapılır. İçerisinde rafine şeker yoktur. Pekmez ile tatlandırılan bu tatlı, Karadeniz mutfağında oldukça popülerdir. Lezzetli ve sağlıklı olan hasuda tatlısı tarifi için malzemeleriniz hazırsa detaylara geçebiliriz.

Karadeniz usulü hira tatlısı ve mısır unu helvası tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hasuda Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 su bardağı pekmez 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 300 ml su 

Hasuda Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • 300 ml su içerisinde nişasta pürüzsüz olana kadar çırpılır. 
  • Pekmez eklenerek çırpılmaya devam eder. 
  • Homojen bir kıvama geldiğinde tencereye alınarak pişirilir.
  • Kıvam alındığında tereyağı ekleterek karıştırılır ve ceviz eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!