Zabaglione

Zabaglione
13 Haziran 2023

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan zabaglione, Türk mutfağındaki muhallebi ile benzerlikler göstermektedir. Zabaglione'nin en önemli farkı ise, içerisinde yoğun miktarda yumurta kullanılmasıdır. Öyle ki 'yumurta tatlısı' olarak da bilinir. Pişirme esnasında dikkat edilmezse, yumurtalar sostan ayrılabiliyor. Hafif bir tatlı olan zabaglione, mevsim meyveleri, çikolata veya espresso ile birlikte servis edilebilir. Peki, leziz mi leziz zabaglione tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, İtalyan usulü zabaglione tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tiramisu ve panna cotta tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 14 Kişi Kaydetti
Zabaglione için

Malzemeler

  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı vanilin

Üzeri için:

  • Çilek dilimleri
  • Espresso (isteğe göre)
Zabaglione

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle sıcak suyu dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.
  2. Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.
  3. Şeker ve yumurtayı karıştırın. Çırpma işlemi sırasında yumurtalı kabı ara sıra çıkartarak ılıtın. Bu sayede kremanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
  4. Krema koyulaşmaya başladığında üzerine azar azar süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  5. Krema koyu ve akışkan bir hal aldığında vanilyayı ekleyin.
  6. Kremayı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Yumurtaların çok fazla pişmesini önlemek için, mutlaka tencereden çıkartarak ılımasını bekleyin.
  • Karışıma aroma katmak için, portakal suyu ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız tatlının üzerine toz şeker serpiştirip, pürmüzle yakarak sunabilirsiniz.
  • Dilerseniz, tatlının üzerine toz espresso serpiştirebilirsiniz.
  • Zabaglioneyi, kurabiye ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo