ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ PEPEÇURA

PEPEÇURA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pepeçura tarifi için malzemeler
  • 1 kg siyah üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
Pepeçura Nasıl Yapılır

Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla birlikte bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Süzgece alıp elinizle bastırarak suyunu süzün. Üzüm suyundan 1 su bardağı ayırıp nişastayla birlikte karıştırın. Pürüzsüz hale getirin. Kalan üzüm suyuna ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Küçük kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın. Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. Üzümlerle süsleyip servis yapın.

Doğu Karadeniz’e özgü nefis bir muhallebi. Bu bölgede yetişen kara, hoş kokulu bir çeşit üzümün suyuyla hazırlanır. Kısacası harika bir Karadeniz klasiği.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!