Yalova Sütlüsü

Yalova Sütlüsü
02 Mayıs 2023

Yalovo sütlüsü, Yalova'nın patentli bir tatlısıdır. Görüntü ve yapılış olarak baklava ile benzese de sütlü şerbeti ve soğuk servis edilmesi ile farklılıkar gösterir. Baklavanon aksine renk alana kdar pişirilmediği için rengi beyaz olan tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Malzmeleri aşağıda, sizde hazırsanız tarifin detaylarına geçebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Yalova Sütlüsü için

Malzemeler

  • 23 yaprak hazır baklava yufkası 
  • 1 litre süt 
  • 2 su bardağı şeker
  • 120 gr tereyağı 
  • 60 ml Ayçiçek yağı 

İçi ve Üstü için;

  • Toz ceviz veya toz antepfıstığı 
Yalova Sütlüsü

Nasıl Yapılır

  1. Süt ve şeker bir kapta çırpılır. Ocağa alınarak kaynatılır. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı bir tavada eritilir. Eriyen yağa sıvıyağda eklenerek karıştırılır. 
  3. Tatlının yapılacağı ısıya dayanıklı tepsiye ya da cam kaba yağ sürülür. 
  4. Yufkalar 2-3 katta bir yağlanarak dizilir. Ortasına gelindiğinde toz kuruyemiş dökülür ve aynı işleme devam edilir. 
  5. Yufkalar bittiğinde kare şekilde dilimlenir, kalan yağ üzerine dökülerek önceden ısınmış 150 derece fırında pişirilir. 
  6. Yavaş yavaş ve çevirerek pişirmek gerekir, kızarmamasına özen gösterin. 
  7. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür ve soğumaya bırakılır. Üzerine toz fıstık serpilerek soğuk halde servis edilir. 
  8. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo