ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER SÜTSÜZ TATLILAR: SÜT OLMADAN HAZIRLANAN 17 TATLI TARİFİ

SÜTSÜZ TATLILAR: SÜT OLMADAN HAZIRLANAN 17 TATLI TARİFİ

Sütsüz tatlı tarifleri nelerdir? Hangi tatlılar süt kullanmadan yapılabilir? İşte, süt kullanmadan yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve farklı 17 tatlı tarifi:
Sütsüz Tatlılar: Süt Olmadan Hazırlanan 17 Tatlı Tarifi

Tatlı tarifleri denildiğinde ilk akla gelenler sütlü tatlılardır. Ancak süte karşı alerjiniz varsa, süt kullanmak istemiyorsanız veya evde süt kalmadıysa da kolayca yapabileceğiniz bazı tatlılar var. Doğru malzemeleri bir araya getirerek çikolatalı tatlılar, şerbetli tatlılar hazırlayabilir, çay saatlerine özel kek ve kurabiye tariflerinden yararlanabilirsiniz. Listedeki tarifleri canınız tatlı çektiğinde kolayca bulabilmek için defterinize kaydetmeyi unutmayın. İşte, tatlı krizlerine son verecek 17 nefis sütsüz tatlı tarifi:



Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan irmik helvası, genelde irmik, tereyağı ve süt karışımıyla hazırlanır. Ancak bu kez sütsüz irmik helvası tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.



Krem peynir, yulaflı bisküvi ve çikolata sosu ile hazırlanan cheesecake, kahvenin en lezzetli eşlikçilerindendir. Krema ve bitter çikolatalı sos ile hazırlanan cheesecake'i buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.



Kurabiye tariflerinin birçoğunda süt kullanılsa da, starbucks kurabiyesi onlardan değil. Sıcak çikolata eşliğinde sunulan starbucks kurabiyesini damla çikolata ve ceviz içi ile hazırlayabilirsiniz.



Okurumuzdan gelen sticky toffee puding, İngiliz mutfağına özgü bir tatlıdır. Yapımında süt kullanılmayan bu puding, özel toffee sosu ile zenginleştirilir.



Atıştırmalık olarak sunulan nussecken, Alman mutfağına özgü bir tatlıdır. Özellikle yılbaşı zamanı sofralardaki yerini alan nussecken, 'fındık köşeleri' ismiyle de bilinir.



Hatay mutfağının en sevilen tarifleri arasında yer alan künefe, bol şerbetli bir tatlıdır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan tavada künefeyi, dondurma veya kaymak eşliğinde sunabilirsiniz.



Pastanelerde atıştırmalık olarak sunulan mekik, küçük porsiyonlar halinde sunulan bir kek çeşididir. Çayın yanında servis edilen vişneli mekik, toz badem ile zenginleştirilir.



Okurumuzdan gelen orman meyveli galette, çıtır hamur ile hazırlanır. Üzeri orman meyveleri ve sos ile zenginleştirilen bu tatlı, 30 dakikalık pişirme süresinin ardından sofralardaki yerini alır.



Sorbe, meyvelerle tatlandırılan ve dondurularak sunulan bir tatlıdır. Ortalama 25 dakikada hazırlanan böğürtlenli sorbenin yapımında yalnızca 4 malzeme kullanılır.