ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ SADE MARZİPAN

Sade Marzipan

Sade Marzipan

Özellikle Fransa ve İtalya'da oldukça yaygın olan marzipan, temelinde yumurta akı, pudra şekeri ve badem tozundan oluşmaktadır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Pasta ve kurabiyelerin içinde kullanılabilir ya da tek başına tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Marzipan ile yapılan lezzetler için çikolata kaplı marzipan ve kalp marzipan tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sade Marzipan Tarifi İçin malzemeler

  • 180 gr toz badem 
  • 220 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı badem esansı (opsiyonel)
  • 1 adet yumurta akı 

Sade Marzipan Nasıl Yapılır?

  • Badem unu ve pudra şekerini bir kapta harmanlayın. Blenderdan geçirin ve elek ile eleyin. 
  • Hazırladığınız karışıma badem esansı ve yumurta akını ekleyerek yoğurun, hamur haline getirin.
  • Elde ettiğiniz hamura dilediğiniz şekli vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun. 

Marzipan Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Eğer acıbademin acı tadından hoşlanmıyorsanız, badem esansı eklemeyebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!