Dut Çullaması

Dut Çullaması
28 Kasım 2022

Erzurum mutfağının sevilen tariflerinden biri olan dut çullaması, özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketilir. Kuru dut ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Erzurum ve çevresindeki illerde büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü dut çullaması tarifine geçebiliriz.

Maraş usulü çullama tatlısı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dut Çullaması için

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru dut
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta

Üzeri için:

  • Ceviz
Dut Çullaması

Nasıl Yapılır

  1. Dutların sert sapları ayrılarak bir kapta sıcak su da 15 dakika bekletilir ve süzülür. 
  2. Tereyağı tavaya alınır ve eritilir. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur. 
  3. Yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo