ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ DUT ÇULLAMASI

Dut Çullaması

Dut Çullaması

Erzurum mutfağının sevilen tariflerinden biri olan dut çullaması, özellikle soğuk kış günlerinde sık sık tüketilir. Kuru dut ve yumurta ile hazırlanan bu tatlı, Erzurum ve çevresindeki illerde büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, Erzurum usulü dut çullaması tarifine geçebiliriz.

Maraş usulü çullama tatlısı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dut Çullaması Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı kuru dut
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta

Üzeri için:

  • Ceviz

Dut Çullaması Nasıl Yapılır?

  • Dutların sert sapları ayrılarak bir kapta sıcak su da 15 dakika bekletilir ve süzülür. 
  • Tereyağı tavaya alınır ve eritilir. Dutlar ve şeker eklenerek kavrulur. 
  • Yumurta eklenerek pişirilir. Üzerine ceviz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!