ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ ŞİVEYDİZ

ŞİVEYDİZ

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şiveydiz tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 250 g kuzu kuşbaşı
  • 500 g ayıklanmış taze sarımsak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Sıcak su

Üzeri için

  • Tereyağı
  • Nane
Şiveydiz Nasıl Yapılır

Kuzu etini tencereye alın. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağını ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. Taze sarımsakları beyaz kısımlarını 3’er santimlik parçalar şeklinde kesin. Malzemelerin üzerini geçecek kadar sıcak suyla birlikte tencereye ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış nohutları ekleyip 10 dakika daha pişirin. Bir kasede süzme yoğurt, un ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Yemeğin sıcak suyundan yavaş yavaş ilave ederek yoğurdu ılındırın. Karışımı azar azar tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin. Tuzla tatlandırın. Tereyağını eritip naneyi ekleyin. Yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!