ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ LALANGA

Lalanga

Lalanga

Kökeni Osmanlı'ya kadar dayanan lalanga, Erzurum mutfağıyla özdeşleşmiştir. Un, süt ve yumurta ile hazırlanan bu yemek, damak zevkine göre kaşar peyniri ile zenginleştirilir. Ortalama 20 dakikada hazırlanan lalanga, kahvaltı ve çay saatlerinde sunulur. Yalnızca Erzurum'da değil, Kars'ta da büyük bir ilgi görür. Malzemeler hazırsa, lalanga tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kahvaltı sofralarına özel hamur kızartması ve sırniki tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Lalanga Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 220 ml süt
  • 2/3 su bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un

Lalanga Nasıl Yapılır?

  • Bir çırpma kabında yumurta ve süt iyice çırpılır. 
  • Un ve tuz eklenerek çırpılmaya devam edilir. 
  • Kaşar peyniri rendesi ilave edilerek karıştırılır. 
  • Bir tavaya yaklaşık 3 yemek kaşığı sıvıyağ alır ve kızdırılır. 
  • Kızgın yağa kepçe ya da kaşık yardımı ile koyulan hamurlar arkalı önlü kızartılır. 
  • Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun. 

Lalanga Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Lalangayı hazırlarken, kek gibi akışkan bir kıvam elde etmeye özen gösterin.
  • Süt yoksa, 2 bardak yoğurt kullanabilirsiniz.
  • Hamurları kızartırken, kaşık yardımıyla şekillendirin.
  • Çok yağlı olmaması için, yapışmaz yüzeyli tava kullanın.

1 Porsiyon Lalanga Kaç Kalori?

  • Lalanganın bir porsiyonu, yaklaşık 300 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!