Az Malzeme İle Hazırlayabileceğiniz 20 Nefis Tatlı
Sadece 6 ve daha az malzeme ile hazırlayabileceğiniz birbirinden kolay tatlıları sizler için derledik. İşte, az malzemeli 20 kolay tatlı tarifi:

Az malzeme ile hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri mi arıyorsunuz? O halde sizi böyle alalım. Tatlı hazırlarken çok malzeme kullanmak istemeyenler için 4-5 malzeme ile harikalar yaratabileceğiniz tatlıları sizler için derledik. Üstelik hepsi, oldukça kolay bir şekilde hazırlanıyor.

İşte, az malzemeli kolay tatlı tarifleri;

  1. Karamel Bowl


Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bowl, isteğe göre meyve ve kuruyemişlerle birlikte hazırlanır. Yalnızca 4 malzeme kullanılan karamel bowl, 15 dakika gibi kısa bir sürede hazırlanır.

  1. Kayısı Crumble


İngiliz mutfağına özgü bir tatlı olan crumble, genelde elma ve kayısı gibi meyvelerle hazırlanır. Yapımında 5 malzeme kullanılan kayısı crumble, ortalama 110 kaloridir. Diyet listeleri için uygundur.

  1. Çekme Helva


Kütahya'nın yöresel lezzetleri arasında yer alan ve market raflarında sık sık karşımıza çıkan çekme helva, sanıldığının aksine oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Çekme helvayı 3 malzeme ile 20 dakika gibi bir sürede hazırlayarak sunabilirsiniz.

  1. Zabaglione


İtalyan mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biri olan zabaglione, hem görünümü, hem de lezzeti ile muhallebiyi andırır. Hafif bir tatlı olduğu için, her öğünde tüketilebilir.

  1. Çikolatalı Fondü


Cafe ve restoranlarda karşılaştığımız fondü, çikolatalı bir sos çeşididir. İtalya, İsviçre ve Fransız mutfağında çok sevilen çikolatalı fondü, meyve ve gofret batırılarak tüketilir. 

  1. Muzlu Dondurma


Evde tamamen doğal bir şekilde kendi dondurmasını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Bal, fıstık ezmesi ve muz ile hazırlanan bu dondurmayı çok beğeneceğinizden eminiz.

  1. Portakallı Sorbe


Meyve püreleri ile hazırlanan sorbe, bir çeşit donmuş tatlıdır. Özellikle portakal aromasının bu tatlıya çok yakıştığını söylemeden geçmeyelim. Portakallı sorbeyi sade veya başka tatlıların yanında servis edebilirsiniz.

  1. Pepeçura


Rize mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan pepeçura, siyah üzüm ve nişasta ile hazırlanır. Özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezidir. Yumuşak kıvamı ve aromasıyla yaz kış tüketilebilir.

  1. Hurma Topları


Klasik tariflerden sıkılanlar için, oldukça farklı bir tatlı öneriyoruz. Kuruyemiş ve Kudüs hurmasıyla hazırlanan bu tatlıyı, dilediğiniz gibi tatlandırabilirsiniz. İçinde kullanacağınız malzemeler tamamen sizin zevkinize kalmış.

  1. Bademli Kayısı Bar


Diyet listelerine ekleyebileceğiniz atıştırmalık bir tarifimiz var. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bademli kayısı bar, vücuda enerji verdiği için günün her saatinde tüketilebilir.

  1. 4 Malzemeli Pasta


Okuyucumuzdan gelen yalnızca 4 malzeme ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi. Pastanın üzerini en sevdiğiniz meyvelerle süslemeyi unutmayın.

  1. 2 Malzemeli Unsuz Kek


Okuyucumuzdan gelen unsuz kek tarifinde yalnızca çikolata ve yumurta kullanılmaktadır. Oldukça basit bir şekilde hazırlanan bu tatlıyı, çay saatlerinde sunabilirsiniz. 

  1. Dut Çullaması


Erzurum mutfağıyla özdeşleşen dut çullaması, kuru dut ve yumurta ile hazırlanır. Ortalama 20 dakika içinde sofralardaki yerini alır. 

  1. Honeycomb Şekeri


Sadece 4 malzemeden oluşan honeycomb şekerleri, kıtır kıtır bir lezzete sahiptir. Ana malzemeleri bal ve şekerdir. 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Sade Marzipan


Fransız ve İtalyan mutfağında yaygın olan marzipan, pudra şekeri ve badem ile hazırlanır. İsteğe göre sade bir şekilde sunulur. Dilerseniz, tatlıların içinde de kullanabilirsiniz.

  1. Yalova Sütlüsü


Yalova'nın patentli tatlılarından biri olan Yalova sütlüsü, görünümü ile baklavayı andırır. Sütlü şerbet ile lezzetlendirilir ve soğuk bir şekilde servis edilir.

  1. Hasuda Tatlısı


Pekmez ve nişasta ile hazırlanan hasuda tatlısı, Sinop mutfağıyla özdeşleşmiştir. 20 dakikada hazırlanır. 

  1. Süt Helvası


10 dakika hazırlama, 20 dakika da pişirme süresi olan süt helvası, en kolay tariflerden biridir. Un, tereyağı ve süt birlikte kavrulduktan sonra güveçlere doldurulur. Güveç kapları fırına atıldıktan sonra geriye sadece bu lezzetin keyfini çıkartmak kalır.

  1. Sütsüz İrmik Helvası


Su ve irmik ile hazırlanan sütsüz irmik helvası, ortalama 25 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. İsteğe göre çikolatalı sos veya kaymak ile birlikte sunabilirsiniz.

  1. İncir Uyutması


Kuru incir ve süt ile hazırlanan incir uyutması tatlısı, hafifliği ile her zevke hitap eder. İsteğe göre cevizle birlikte süslenebilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Dünyanın en meşhur tatlıları
  2. Yumurtasız tatlılar
  3. Sütsüz tatlılar
  4. Balkabaklı tatlı tarifleri
  5. Sağlıklı tatlı tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pırasa Nasıl Seçilir?
Mide Ağrısına Ne İyi Gelir: Mide Dostu 15 Besin
Çileğin Faydaları Nelerdir?
Lezzetlerin Doğal Buluşması: Telezzüz Vegan ve Vejetaryen Mutfağıyla
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Guarana Nedir, Faydaları Nelerdir?