ANASAYFA MUTFAK OKULU ÖZEL GÜNLER İÇİN ZENGİN KANAPELER

ÖZEL GÜNLER İÇİN ZENGİN KANAPELER

Yılbaşı, doğum günü, kutlama partileri ya da davetlerde konuklarınıziçin değişik ekmekler ve farklı malzemelerle şık sunumlu,lezzetli kanapeler hazırlayabilirsiniz.

KAÇ KİŞİLİK: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: dk
Malzemeler:


  • 3 dilim tost ekmeği
  • 3 dilim kepekli tost ekmeği
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı krem peynir
  • 1 çorba kaşığı labne peyniri
  • 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi
  • 1 çorba kaşığı patates püresi
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
  • 4-6 kokteyl zeytin
  • 3 dilim pastırma
  • 3 dilim salam
  • 2 dilim çedar peyniri
  • Birkaç salatalık dilimi
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 2 kiraz domates
  • 1 haşlanmış yumurta
  • Birkaç maydanoz ve nane yaprağı

Süsleme için:

  • 12 renkli kürdan

Hazırlanışı:



Tost ekmeklerinin kabuklu kısımlarını bıçakla kesin. Şekilli hamur kalıpları ile ekmekleri yıldız, kalp, çiçek, üçgen, kare ve daire şeklinde keserek 12 değişik dilim hazırlayın. 








Yarım kaşık tereyağı ile yarım kaşık labne peynirini karıştırın. Ekmekleri dört gruba ayırın. Birinci gruba tereyağı, ikinciye tereyağlı labne karışımı ve üçüncüye labne ya da krem peynir sürün.








Yumurtayı ince halkalar halinde dilimleyin ve esmer ekmeklerin üzerine yerleştirip maydanoz yaprağı ile süsleyin. Beyaz ekmek dilimlerinin üzerine zeytin ezmesi sürüp nane yaprağı ile süsleyin. Renkli kürdanlara kokteyl zeytin batırın. Esmer ekmek dilimlerinin üzerine çedar peynirini yerleştirip hazırladığınız kürdanlarla sabitleştirin.






Beyaz ekmek dilimlerinin üzerine beyaz peynir dilimi yerleştirip 1 dilim salatalık ve yarım kiraz domatesi renkli kürdanla tutturun. Patates püresini ekmek dilimlerine sürüp taze soğan saplarıyla süsleyin. Zeytinleri renkli kürdanlara batırın. Salamları esmer ekmek dilimlerinin üzerine zeytinle tutturun. Ekmek dilimlerinin üzerine beyaz peynir dilimlerini yerleştirip pastırmaları renkli kürdanla tutturun.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!