ANASAYFA TARİFLER EKMEK TARİFLERİ MANTARLI KANEPE

Mantarlı Kanepe

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 8 dilim tost ekmeği
  • 200 gr mantar
  • 1 soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Mantarlı Kanepe Nasıl Yapılır?

  • Ekmek dilimlerinin kenarındaki kabuklu kısımlarını bıçakla kesip alın.
  • Her iki tarafını tereyağı ile yağlayın. Ekmekleri dörde kesip küçük kareler elde edin. Fırın ızgarada iki tarafını da kızartın.
  •  Soğan, sarımsak ve maydanozu temizleyip kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan, sarımsak ve mantarları orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber, kekik ve maydanozu ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. 
  • Ekmek dilimlerinin üzerine hazırladığınız karışımı paylaştırın.
  • Üzerine parmesan peyniri serpip peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!