ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ISPANAKLI MANTARLI KANEPE

Ispanaklı Mantarlı Kanepe

Ispanaklı mantarlı kanepe

Demir ve protein bakımından zengin olan ıspanak, ıspanaklı tepsi böreği gibi hamur işi tariflerinde kullanılan besinlerden biridir. Vücudun hastalık direncini arttırır ve sindirimin kolaylaşmasını sağlar. Kalp sağlığına olumlu etkileri olan mantar ise kolesterolü düşürür. Antioksidan içermesinin yanı sıra hafızayı güçlendirir ve alzheimer riskini azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, nefis bir atıştırmalık olan ıspanaklı ve mantarlı kanepe tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ispanaklı Mantarlı Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g ıspanak
  • 100 g mantar
  • 2 yumurta
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • 2-3 dilim tam tahıllı ekmek

Ispanaklı Mantarlı Kanepe Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle ıspanak ve mantarları isteğe göre tuz ve karabiber ekleyerek az zeytinyağı ile soteleyin.
  • Bu esnada ekmekleri kızartın ve bekletin.
  • Yumurtaları yanmayan tavada pişirin ve kızarmış ekmeklerin üstüne koyun.
  • Ardından doğranmış ıspanak ve mantarları eşit şekilde paylaştırın. Şimdiden afiyet olsun.

Ispanaklı ve Mantarlı Kanepenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız ıspanakların saplarını kesin ve bol su ile durulayın.
  • Mantarların kabuklarını soyun ve 5 dakika suda bekletin.
  • Pişirme esnasında yumurtaların sarısını bütün bir halde bırakın.
  • Hazırladığınız kanepelerin üzerine pul biber ve nane serpiştirin.

1 Porsiyon Ispanaklı ve Mantarlı Kanepe Kaç Kaloridir?

Ispanaklı ve mantarlı kanepelerin bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Farklı bir lezzet arıyorsanız, avokado ve ton balıklı kanepe tarifini de deneyebilirsiniz.

Sebze, et ve meyvelerle hazırlanan diyet tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Atıştırmalık olarak sunabileceğiniz nefis fırınlanmış kıtır mozzarella tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!