Ana malzemeleri un, süt ve şeker olan nefis mi nefis bisküviler hazırlamaya ne dersiniz? Birbirinden farklı çeşitleriyle sunulan tatlı ve tuzlu bisküvileri çay saatinde afiyetle yiyebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bisküvi tariflerine geçmeden önce, püf noktalarını inceleyerek daha lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı bisküvi tarifleri ve püf noktaları:
Yalnızca 4 malzemeden oluşan dondurmalı bisküvi, aslında hazır bisküvi kullanılarak elde ediliyor. Lezzetini arttırmak için ev yapımı Maraş dondurması tarifinden yararlanabilirsiniz.
Un, süt ve şeker ile hazırlanan kolay bisküviler, çay saatlerinin favorisi olacak. Bisküvilerin kenarlarını susam, ceviz ve fındık ile zenginleştirebilirsiniz.
Un, süt ve kakao ile hazırlanan çikolatalı bisküvi, benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırılarak servis edilir. İsteğe göre bitter yerine beyaz ve sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.
Yalnızca 5 malzemeden oluşan portakallı bisküvi, hafif tatlar sevenler için idealdir. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan portakallı bisküviyi, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Pekmez, esmer şeker ve zencefil ile hazırlanan pekmezli bisküvi, farklı tatlar denemek isteyenler için lezzetli bir seçenektir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 12 dakika sürer.
Krema, emmantel peyniri ve maydanoz ile hazırlanan bu bisküvi, kıtır kıtır kıvamıyla parmak ısıtır. Peynirli bisküvinin üzeri, toz parmesan peyniri ile zenginleştirilebilir.
Kilo kontrolüne önem verenler için, nefis bir tarifimiz var. Yulaf ezmesi, nane, kekik ve biberiye ile hazırlanan fit bisküvileri, diyet listelerine ara öğün olarak ekleyebilirsiniz.