ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ BİSKÜVİ TARİFLERİ: ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞACAK 12 NEFİS BİSKÜVİ TARİFİ

BİSKÜVİ TARİFLERİ: ÇAYIN YANINA ÇOK YAKIŞACAK 12 NEFİS BİSKÜVİ TARİFİ

Bisküvi nasıl yapılır? Bisküvi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir? İşte, çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz birbirinden lezzet 12 farklı bisküvi tarifi:
Bisküvi Tarifleri: Çayın Yanına Çok Yakışacak 12 Nefis Bisküvi Tarifi

Ana malzemeleri un, süt ve şeker olan nefis mi nefis bisküviler hazırlamaya ne dersiniz? Birbirinden farklı çeşitleriyle sunulan tatlı ve tuzlu bisküvileri çay saatinde afiyetle yiyebilir, misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Bisküvi tariflerine geçmeden önce, püf noktalarını inceleyerek daha lezzetli tarifler hazırlayabilirsiniz. İşte, ev yapımı bisküvi tarifleri ve püf noktaları:

Bisküvi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bisküvi hamuru kurabiye veya poğaça hamurundan farklı olduğu için yaparken tarifin verildiği ölçüye sadık kalmaya özen göstermelisiniz.
  • Un, kabartma tozu gibi katı malzemeleri mutlaka eleyerek kullanmalısınız.
  • Bisküvilerinizin pişerken yayılmamasını istiyorsanız, fırın tepsisine aldığınız bisküvilerinizi 15 dakika buzdolabında beklettikten sonra sıcak fırında pişirmelisiniz.
  • Bisküvilerinizi yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz fırından kırmadan çıkarmanız daha kolay olur.
  • Artan bisküvi hamurlarınızı dondurucuda saklayabilir, misafiriniz geldiğinde hemen çıkarıp taze bisküviler hazırlayabilirsiniz.

Bisküvilerin Tazeliğini Korumak İçin Ne Yapmak Gerekir?

  • Bisküvileri cam bir kavanoza alarak ağzını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayın.
  • Saklama kavanozunun içine bir yemek kaşığı pirinç ya da bir iki kesme şeker koymak bisküvilerinizin nemlenmesini önler ve daha uzun süre taze kalmasını sağlar.
  • Tüm bu yöntemleri uygulamanıza rağmen bisküvileriniz yine yumuşadıysa bir kese kağıdına koyup ağzını kapatın. Üzerine biraz su serperek fırında 15-20 dakika bekletirseniz eski tazeliklerine kavuşacaklardır.

Ev Yapımı Bisküvi Tarifleri


Yalnızca 4 malzemeden oluşan dondurmalı bisküvi, aslında hazır bisküvi kullanılarak elde ediliyor. Lezzetini arttırmak için ev yapımı Maraş dondurması tarifinden yararlanabilirsiniz.



Un, süt ve şeker ile hazırlanan kolay bisküviler, çay saatlerinin favorisi olacak. Bisküvilerin kenarlarını susam, ceviz ve fındık ile zenginleştirebilirsiniz.



Un, süt ve kakao ile hazırlanan çikolatalı bisküvi, benmari usulü eritilmiş bitter çikolataya batırılarak servis edilir. İsteğe göre bitter yerine beyaz ve sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.



Yalnızca 5 malzemeden oluşan portakallı bisküvi, hafif tatlar sevenler için idealdir. Ortalama 20-25 dakikada hazırlanan portakallı bisküviyi, çayın yanında afiyetle yiyebilirsiniz.



Pekmez, esmer şeker ve zencefil ile hazırlanan pekmezli bisküvi, farklı tatlar denemek isteyenler için lezzetli bir seçenektir. Hazırlaması 20, pişirmesi ise yaklaşık 12 dakika sürer.



Krema, emmantel peyniri ve maydanoz ile hazırlanan bu bisküvi, kıtır kıtır kıvamıyla parmak ısıtır. Peynirli bisküvinin üzeri, toz parmesan peyniri ile zenginleştirilebilir.



Kilo kontrolüne önem verenler için, nefis bir tarifimiz var. Yulaf ezmesi, nane, kekik ve biberiye ile hazırlanan fit bisküvileri, diyet listelerine ara öğün olarak ekleyebilirsiniz.