ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ MANGO SALSALI KARİDES KANEPELERİ

Mango salsalı karides kanepeleri

Mango salsalı karides kanepeleri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mango salsalı karides kanepeleri tarifi için malzemeler

  • 4 adet jumbo karides (Kabuğu ayıklanmış)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 adet Alman çavdar ekmeği (Kızarmış)
  • Filizlenmiş maş fasulyesi
  • Reyhan otu
  • Zeytinyağı, tuz

Salsa için

  • 1/2 adet mango (Olgun)
  • 1/2 adet avokado (Dilimlenmiş)
  • 2 adet kırmızı mini turp (İnce dilimlenmiş)
  • Bir tutam taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1/2 satsuma suyu
  • Mikro kıvırcık lahana filizi

Mango salsalı karides kanepeleri Nasıl Yapılır

  • Salsa için avokado hariç tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına avokadoyu taban yapın, üzerine karışımı koyun, satsuma suyunu ekleyin, biraz yağ gezdirin ve kıvırcık lahana filizi ekleyip kenara alın. 
  • Karidesleri alt-üst zeytinyağında toplam 4 dakikada pişirin. Süzme yoğurdun içine maş fasulyesini koyup karıştırın ve ekmeklere paylaştırın. Üzerine karidesleri koyun, reyhan yaprağı ekleyin ve salsa ile birlikte servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.