ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KEÇİ PEYNİRLİ KANEPE

Keçi Peynirli Kanepe

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçi Peynirli Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 1 baget ekmeği
  • 100 gr otlu keçi peyniri
  • 30 gr tereyağı
  • 1 arpacık soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 30 kültür mantarı
  • ¼ su bardağı limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam toz şeker

Keçi Peynirli Kanepe Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Kıyılmış soğan, sarımsak ve tuzu ekleyin. Küçük küp şeklinde doğradığınız mantarları ekleyerek ısıyı biraz artırarak yaklaşık 5 dakika kavurun. Limon suyu ve balı ekleyin. Mantarları bir kaseye alıp rendelenmiş otlu keçi peyniri ile harmanlayın. Başka bir kapta şeker, sirke ve iri kıyılmış maydanozu karıştırın. Baget ekmeğini bir parmak kalınlığında dilimleyin ve hafifçe kızartın. Üzerine keçi peynirli karışımdan ekleyin ve maydanozlu karışımdan serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!