ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TON BALIĞI NASIL YENİR, HANGİ TARİFLERDE KULLANILIR?

TON BALIĞI NASIL YENİR, HANGİ TARİFLERDE KULLANILIR?

Konserve ton balığı nasıl yenir? Çiğ ton balığı nasıl pişirilir? Ton balığı pişirilir mi? Ton balığı hangi yemeklerde kullanılır? İşte, ton balığıyla yapabileceğiniz yemekler:
Ton Balığı Nasıl Yenir, Hangi Tariflerde Kullanılır?

Uskumrugiller familyasına ait bir balık türü olan ton balığı, çok önemli bir gıda kaynağıdır. Ilıman okyanuslarda ve Akdeniz'de bulunan ton balığı, çok değerli bir balık türüdür. Genellikle konservelerde satılan ton balığı, protein bakımından çok zengindir. Kas ve kemik gelişimini destekler. Antioksidan kaynağı olduğu için vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur. B ve D vitamini açısından önemli bir kaynaktır. Peki, ton balığı nasıl yenir? İşte, ton balığını kullanarak yapabileceğiniz tarifler:

Daha fazlası için ton balıklı tarifler sayfamızı ziyaret edin.


Ton Balığı Nasıl Yenir?

Ton balığı konserve edilmeden önce genellikle pişirme işleminden geçer. Bu yüzden konserve ton balığının pişirilmesine gerek yoktur. 



Ton balığının en yaygın tüketimi sandviç yapımında kullanmaktır. Özellikle balık sevmeyen çocuklar için, ton balıklı sandviçler tercih edilebilir. Sandviç ekmeğinin arasına yerleştirilen ton balığı, domates, marul ve avokado ile daha lezzetli bir hale getirilebilir. Ayrıca iş ve okula giderken paketlenerek sonradan tüketilmeye de hazır hale getirilir.



Ton balığı, diyet listelerinde de kendine yer bulan bir besindir. Diyet listelerindeki kullanımı ise genellikle ton balıklı salatadır. Marul, domates, mısır, avokado ve karides ile ton balıklı salatayı zenginleştirebilirsiniz.



Ton balığı pizza yapımında da tercih edilebilir. Ancak pizzayı pişirdikten sonra üzerine ekleyerek daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.



Ton balığı hamur işi tariflerde de kullanılır. Özellikle milföy ve lavaş üzerine eklenen ton balığı, çay saatlerinde tüketilebilecek bir hale getirilir.



Ton balığı kalabalık davet sofralarında da servis edilir. Ancak ikramlık olarak sunmak istiyorsanız, ton balığını lavaşa sarıp ince ince dilimleyebilirsiniz. Veya ızgarada pişirilmiş kabakların içerisine de ton balığı yerleştirebilirsiniz. Hazırladığınız ikramlıkları kürdan batırarak sunabilirsiniz.



Ton balığını ufalanmış ekmek, kırmızı biber ve haşlanmış mısır ile karıştırarak köfte yapımında kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz harca şekil verdikten sonra kızgın yağda pişirmeniz yeterlidir. Ton balıklı köfte tarifimizden yararlanabilirsiniz.


Çiğ Ton Balığı Nasıl Pişirilir?

Bu balık türüyle ilgili en çok merak edilen sorulardan biri de 'Ton balığı pişirilir mi?' sorusudur. Daha önce söylediğimiz gibi ton balığı konserve edilmeden önce zaten pişirilmektedir. Ancak tekrar pişirmek istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.


  • Mikrodalga: Ton balığını az miktarda ısıtmak istiyorsanız, bir tabağa alın ve üzerine kağıt havlu serin. Daha sonra mikrodalgaya atarak kısa sürede ısınmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tavada: Ton balığını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alarak soteleyebilirsiniz. Balığı tavaya aldıktan sonra sevdiğiniz baharatları ekleyerek kısık ateşte soteleme işlemini uygulayabilirsiniz.
  • Kızartma: Ton balığını tavada hafifçe kızartabilirsiniz. İsteğe göre farklı sebzeler ekleyerek daha lezzetli bir yemeğe dönüştürebilirsiniz. Ancak ton balığını çok uzun süre pişirmeniz hem sağlık, hem de lezzet açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir.


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!