Yaz aylarında bunaltıcı havaların etkisiyle yemek yeme alışkanlıklarımız da değişiyor. Kısa sürede hazırlanan ve diğer yemeklere göre daha hafif olan sebze kızartmaları, yaz aylarının favorisi. Taze fasulye, biber, patlıcan, domates, enginar, kabak, bamya ve börülce, yaz sebzeleri olarak pazar tezgahlarında yer alıyor. Bu sebzeleri kullanarak kısa sürede yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım İşte, tadı damağınızda kalacak yaz sebzelerinden oluşan 10 nefis kızartma tarifi:
Yaz aylarında sık sık tüketilen bamya ile nefis bir kızartma hazırlamaya ne dersiniz? Çıtır çıtır lezzetiyle bamya kızartmasını domates sosu ve yoğurt sosu ile birlikte sunabilirsiniz.
Havucun rendelenerek yoğurtla karıştırılmasıyla hazırlanan havuç kızartması, genellikle yemeklerin yanında tamamlayıcı lezzet olarak sunulur.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan kabak kızartması, ince ince dilimlenmiş kabaklarla hazırlanır. Kızarttıktan sonra üzerine yoğurt gezdirebilir ve baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
Mantarın yumurta ve galeta ununa bulanmasıyla hazırlanan bu yemek, yüksek proteinlidir. Porsiyonu, yaklaşık 150 kalori değerindedir.
İnce ince dilimlenmiş patlıcanlar, kızartıldıktan sonra servis tabağına alınır. Üzerine hem sarımsaklı yoğurt, hem de domates sosu ekleyebilirsiniz.
Yalnızca 3 malzemeden oluşan enginar kızartması, mevsimin en taze enginarları ile hazırlanır. Hardallı sos eşliğinde servis edilir.
Klasik patates kızartmasından sıkılanlar için bir alternatifimiz var. Patateslerin sirkede bekletilmesiyle hazırlanan bu yemek, ekmek arasına konularak afiyetle tüketilebilir.
Fasulyenin önce şoklanması, ardından kızartılmasıyla hazırlanan bu yemek, sıcak sıcak servis edilir. Üzerine domates sosu ekleyebilirsiniz.
Daha önce hiç yeşil domates yemeyenler için, leziz bir önerimiz var. Halka halka dilimlenen bu domatesler, sebze köftesi gibi sunulabilir.
Brokoli, karnabahar ve havuç ile hazırlanan sebze kızartması, yoğurtla birlikte servis edilir. İsteğe göre farklı sebzeler ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;